Gasquet sanitair & verwarming logo vloerverwarming gasfornuis douche badkraan lavabo badkamer boilerkamer boiler zonneboiler

Mahieu bvba
Ambachtenstraat 28
B-8870 Izegem
Tel. +32(0)51 30 00 78
info@gasquetenergie.be

Info

Gasquet staat garant voor service, kwaliteit en correcte prijzen voor alle installaties en onderhoudswerken van uw sanitaire toestellen. Het aanpassen van leidingwerk, montage van kranen en sanitair, plaatsen van boilers en geisers, ...

Ook bij het plaatsen van technisch sanitair zoals regenwaterpompen, waterverzachters, ... helpen wij u op een doordachte en rationele manier.

Bij de keuze van uw badkamer toestellen kan u volledig naar eigen smaak en budget een groothandel uitkiezen. Laat deze mensen weten wie uw installateur is, zodat wij kunnen zorgen voor de volledige opvolging. Wij kunnen u bij uw keuze natuurlijk begeleiden met onze jarenlange vakkennis.

Als u het echt makkelijk wil hebben, bieden wij u ook de volledige opvolging van uw badkamer aan. Met ons vast team aan aannemers zorgen wij voor afbraak, ontwerp tot volledige afwerking! Het bespaart u veel kosten en energie om niet zelf voor aannemers te moeten zorgen en dit in volle vertrouwen!

Producten

Via verwarmingsketel

Geïntegreerd in je verwarmingsinstallatie, kan je verwarmingsketel zorgen voor de productie van sanitair warm water. Het water van de centrale verwarming stroomt hierbij door de warmtewisselaar van de boiler en verwarmt hierdoor indirect het water in de boiler.

Dit met het doorstroomprincipe, een opslagvatje in je ketel of een afzonderlijke CV-boiler die in de nabijheid van je ketel wordt geplaatst.

Boilers

Een boiler is een apart toestel om warm water te produceren voor de badkamer of de keuken, met elektriciteit of op aardgas of stookolie.

Hierbij wordt een voorraad water in een thermisch geïsoleerd vat constant op temperatuur gehouden, zodat je meteen warm water hebt als je de kraan wil gebruiken.

Afhankelijk van je gebruik en het aantal personen kan je kiezen voor verschillende formaten boilers.

Door de prijsstijging van fossiele brandstoffen blijft de populariteit van de elektrische boiler steeds verder toenemen.

Geisers

Een gasgeiser (of bulex) produceert enkel warm water als je erom vraagt, door het openen van de warmwaterkraan. Dit is bij gevolg zeer energiezuinig.

Gesloten toestellen kunnen nooit CO-vergiftiging veroorzaken.

Deze toestellen hebben wel een kleiner debiet en kunnen maar één kraan bedienen. Daarom zijn ze best geschikt voor kleinere gezinnen. Of wanneer je het toestel bijvoorbeeld alleen in de keuken wil gebruiken.

Warmtepompboiler

Tenslotte heb je het meest zuinige systeem: de warmtepompboiler. Deze produceert warm water met gratis energie. Enkel met gebruik van een minimum aan elektriciteit haalt de warmtepomp de warmte uit de lucht en geeft die door aan water. Een waterreservoir voorziet in de warmwaterbehoefte van een gezin van 2 tot 6 personen.

Door het hoge rendement worden de installatiekosten gegarandeerd in korte tijd teruggewonnen.

Zonneboiler

De laatste jaren zitten ook de zonneboilers in de lift. Die zorgen voor de verwarming van het water in huis door zonlicht te gebruiken. Het is één van de goedkoopste manieren om water te verwarmen en bovendien heel erg milieuvriendelijk. Sommige zonneboilers kunnen ook gebruikt worden als centrale verwarming.

Op het dak worden zonnecollectoren geplaatst die het zonlicht opvangen. Dit zonlicht wordt omgezet in warmte door middel van een speciale vloeistof die constant in beweging wordt gehouden. In de zomer kunnen zonneboilers het hele huis van warm water voorzien, maar ook in de winter kunnen zonneboilers een grote bijdrage leveren.