Gasquet sanitair & verwarming logo vloerverwarming gasfornuis douche badkraan lavabo badkamer boilerkamer boiler zonneboiler

Mahieu bvba
Ambachtenstraat 28
B-8870 Izegem
Tel. +32(0)51 30 00 78
info@gasquetenergie.be

Info

Bij verbouwingen of nieuwbouw moeten tal van technische en esthetische keuzes gemaakt worden rond verwarming. Centrale verwarming op gas of op stookolie? Met (design) radiatoren, convectoren of vloerverwarming? Met een hoogrendementsketel of condensatieketel? Of met een uiterst energiezuinige warmtepomp?

Met meer dan 40 jaar vakkennis begeleiden wij u bij iedere stap. Wij volgen jaarlijkse bijscholingen om op ieder moment van de meest recente ontwikkelingen op de hoogte te zijn.

Aangezien energie ook steeds meer kost, bestuderen wij alle mogelijke premies en fiscale voordelen om de meest prijsgunstige oplossing te kunnen aanbieden.

Bovendien zorgen wij ook zelf voor tijdige opvolging van het onderhoud! Want een goed onderhouden ketel verbruikt minder en verlengt de levensduur van uw installatie.

Binnen Vlaanderen is er een wettelijke verplichting om de aardgasinstallatie om de 2 jaar te laten onderhouden (in Wallonië en Brussel om de 3 jaar). Alsook voorziet de wet een éénmalige verwarmingsaudit voor ketels ouder dan 15 jaar! Dit moet door een erkend technicus uitgevoerd worden. Dit is trouwens de belangrijkste vereiste om met uw brandverzekering in orde te zijn. Met ons opgeleid en gecertificeerd personeel zorgen wij voor de juiste attesten betreffende uw verzekering.

Geniet met Gasquet van uw warmte in alle comfort met een minimale energiefactuur!!

Producten

Hoge rendementsketels

Is je verwarmingsketel ouder dan 15 jaar, dan is het zeker de moeite om deze te vervangen door een moderne ketel. De klassieke verouderde ketel scoort namelijk heel wat minder qua rendement.

Bij gasverbranding komen rookgassen vrij die via een klassieke schouw worden afgevoerd. Hiermee gaat er jammer genoeg tot 50% verbrandingswarmte verloren.

Wanneer een condensatieketel niet kan geplaatst worden, vervangt men de klassieke ketel door de zuinige hoge rendementsketel. Dit is bijvoorbeeld nodig bij verplicht gebruik van een gemeenschappelijke schouw in een appartementsgebouw.

Recente ontwikkelingen hebben geleid tot deze innoverende verwarmingsketel. Ze halen minstens 80% rendement bij aardgas (bij installaties met een HR+label) en minstens 93% bij mazout (bij installaties met een Optimaz label).

Zo bespaart u energie en dus geld. Met de stijgende olie– en aardgasprijzen is dit geen overbodige luxe.

Condensatieketels

De topper onder de verwarmingsketels zijn de condensatieketels. Naargelang de grootte van je woning, leveren ze gemiddeld een jaarlijkse besparing van 275 tot 300 euro op je energie factuur!

Deze uiterst zuinige ketels laten de waterdamp in de rookgassen condenseren om zo het verwarmingswater voor te warmen. Het rendement van de condensator wordt opgeteld bij het gewone rendement van de ketel en zo krijg je tot 10 % extra rendement!

Bij een condensatieketel gaat dus geen warmte verloren via een schouw. Dit scheelt op uw energiefactuur. Bovendien is de uitstoot van koolstofdioxide tot tien maal minder dan bij klassieke ketels. Belangrijk is ook dat dit een snelle en eenvoudige installatie is om te plaatsen.

Bij een verwarmingsketel ouder dan 15 jaar is een vervanging door een condenserende ketel zeker het overwegen waard!

Warmtepompen

Het meest innoverende warmte-systeem zijn de warmtepompen! Bestudeerd als meest energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing voor de verwarming van uw woning alsook voor het sanitair warm water!

Een waterpomp neemt een heleboel lucht of water van lage temperatuur op, die onttrokken wordt uit de bodem, het grondwater of de buitenlucht. Die wordt samengeperst door een compressor. Op die manier krijg je lucht of water met een hoge temperatuur die je kan gebruiken om je woning te verwarmen!

Er is een zeer laag energieverbruik: er is enkel een minimum aan elektrische stroom nodig voor de compressor, maar verder wordt de gratis aanwezige warmte uit de natuur benut.

Daarmee kan je grotendeels autonoom je woning verwarmen of warm water produceren. Verder is er nagenoeg geen uitstoot van schadelijke stoffen en aanzienlijk minder onderhoudskosten dan een traditionele verwarmingsketel.

De installatiekosten zijn relatief duur, maar door het zeer hoge rendement wordt het systeem gegarandeerd in een mum van tijd terugverdiend!

Met verbranding van hout heb je weinig rendement en veel opslagruimte nodig! Bovendien moet je een schouw voorzien.

Zonne-energie is ook een milieuvriendelijk alternatief, maar je hebt nog steeds een extra energiebron nodig. Dit beïnvloedt de prijs van de installatie en ook de nodige ruimte.

In Zwitserland en Oostenrijk zijn al meer dan 100.000 woningen verwarmd met warmtepompen. En ook in België zitten de plaatsing van warmtepompen duidelijk in de lift!

Zonneboilers

Ook zijn we installateur van zonneboilers. De laatste jaren is de kwaliteit en het rendement van zonneboilers sterk gestegen en de prijs gedaald. Steeds meer particulieren en bedrijven schaffen dit systeem aan omdat het tot de helft van uw warmwaterproductie kan opleveren.

De zonneboiler bestaat uit 3 onderdelen: een collector, een voorraadtank en een na-verwarmer.

De zonnecollectoren kunnen net als PV-zonnepanelen het best op het dak worden geplaatst. Deze zorgen voor de opvang van het zonlicht en omzetting in warmte. Deze warmte wordt afgegeven aan een vloeistof die door dunne buisjes stroomt. Deze vloeistof stroomt door een warmtewisselaar in de voorraadtank. Op die manier warmt het water op in een voorraadtank voor het verder gebruik in uw woonst of bedrijf. Omdat de zonneboiler niet altijd voor voldoende warm water in de winter kan zorgen, is een na-verwarming nodig. Een zogeheten combi-ketel.

U bespaart dus fors op uw energierekening, dit kan oplopen tot een besparing van 50% van uw verbruik!

Het is een milieuvriendelijk systeem zonder CO2 uitstoot en vereist een beperkt onderhoud.